E diela shqiptare - Ka nje mesazh per ty - Pjesa 1! (04 nentor 2018)

Διασκέδαση

www.tvklan.al Talk-show LIVE nga Ardit Gjebrea ne KLANHD & TVKLAN;
Kronikë më e plotë: tvklan.al/e-diela-shqiptare-emisioni-7-sezoni-11/

Në rubrikën “Ka një mesazh për ty” në “E diela Shqiptare” në Tv Klan ka shkruar Xhoana nga Lezha, motra e Aleksandrit, i cili është personazhi që iu bë surpriza. Aleksandri ka lindur me aftësi ndryshe, pasi krahët dhe këmbët e tij nuk janë zhvilluar në proporcion me trupin. Motra e tij Xhoana, tregoi historinë e tij, paragjykimet me të cilat përballet ai si dhe dëshirën për të vazhduar studimet. Ne studio ishte gjithashtu dhe Bardhok Pulaj, Drejtor i Drejtorisë Arsimore të Lezhës.
Xhoana : Vëllai ka qenë 13 vjeç kur unë kam lindur dhe ka qenë personi i parë që është kujdesur për mua, sikur një nënë. Më ka ushqyer, lidhur dhe zgjidhur në djep, më ka mësuar të hedh hapat e parë. Gjithashtu ai më ka çuar dhe në shkollë. Kur rrëzohesha më thoshte mos u mërzit se plaga jote do të shërohet shumë shpejt. Ai ka qenë një person shumë i ndrojtur. Para se të vdiste babai i ka thënë që duhet të bënte një shkollë si të gjithë shokët e tjerë, por paragjykohej nga njerëzit.
Ardit Gjebrea: Pse paragjykohej vëllai?
Xhoana: Sepse ai ishte ndryshe nga të tjerët…
Ardit Gjebrea: Kur e kuptove ti këtë gjë?
Xhoana: Kur isha 7 vjeçe, në klasën e parë. E kuptova që vëllai im kishte një trup jo si gjithë të tjerët, mënyra si ecte, duart nuk i ka si unë.
Ardit Gjebrea: Si i ka duart?
Xhoana: Nuk e ka të gjithë krahun, siç i kemi ne. Kur ai lindi nënës sime i thoshin që ta braktiste dhe ta çonin në jetimore. Por ajo nuk pranoi dhe e ka rritur si të gjithë fëmijët e tjerë, edhe pse ai ka marrë më shumë dashuri.
Ardit Gjebrea: Sa fëmijë jeni ju?
Xhoana: Jemi pesë fëmijë dhe Aleksandri është i dyti. Këmbët i ka të ngjitura pas kofshës, nuk i ka si ne normal. E vetmja dëshirë e tij është të ketë një karrocë dhe të dalë xhiro si të gjithë njerëzit e tjerë. Edhe ai njeri si ne është nuk duhet të paragjykohet.
Ardit Gjebrea: Sa vjeç është vëllai?
Xhoana: 32 vjeç…
Ardit Gjebrea: Me shkollën si është vëllai?
Xhoana: Pati filluar vjet, kur ishte 31 vjeç, filloi shkollën dhe mbaroi klasën e parë. Kishte aftësi shumë të mirë me nxënësit dhe sillej shumë mirë. Më përpara nuk e pranonte njeri, pasi fëmijët e tjerë do e braktisnin shkollën.
Ardit Gjebrea: E vazhdon shkollën?
Xhoana: Në fakt, shkollën e ka lënë përgjysëm, klasën e dytë, pasi nuk kishte furgona për ta çuar në shkollë në një fshat tjetër. Shoferi u ankua se nuk mund ta merrte në krahë për ta ulur tek furgoni.

Σχόλια

    Επόμενο